Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rijnhout Media

Overvallen Rozenburg zijn op zelfde tijdstip, maar geen verband

De politie zegt dat onderzoek heeft uitgewezen dat er geen verband is tussen twee overvallen op snackbars in Rozenburg. In beide gevallen kwamen de daders rond 22.00 uur de zaak binnen, op een moment dat er nog maar één personeelslid stond. En beide keren werd de met geld gevulde kassalade meegenomen.

De overval van vorige week dinsdagavond, die de politie pas veel later naar buiten bracht, kan de eigenaresse van de cafetaria aan de Emmastraat zich nog goed herinneren. Ze zat onder de blauwe plekken nadat een overvaller die z'n gezicht onherkenbaar had gemaakt haar had vastgepakt. ,,Ik ben heel erg geschrokken'', zegt ze. De vrouw probeerde via de achteruitgang de zaak uit te komen, maar dat mislukte eerst. Later wist ze toch weg te komen. De politie zag op camerabeelden dat een tweede man vervolgens de kassalade stal.

Op zondagavond 17 november kwamen twee gemaskerde mannen de snackbar aan de Laan van Nieuw Blankenburg binnen, bedreigden de eigenaar met een mes en eisten geld. Met de kassalade vluchtten ze. Deze mannen zijn tot nog toe niet gepakt, net als de overvallers van vorige week.