Volledig scherm
Alleen reizigers mogen gebruik maken van het parkeerterrein bij metrostation Spijkenisse-centrum. © Grootenhuijs Hans

Parkeerterrein bij metrostation alleen voor reizigers

Het parkeerterrein bij metrostation Spijkenisse-centrum wordt alleen toegankelijk voor ov-reizigers. Dat heeft wethouder Martijn Hamerslag (ONS) gisteravond gezegd in de raadsvergadering.

Nu parkeren er vaak mensen die in het stadscentrum moeten zijn, maar daar niet voor de stalling in de parkeergarages willen betalen. Het parkeerterrein bij de metro is gratis. De ov-reizigers grijpen vaak naast een plek. Om die reden wordt de parking mogelijk afgesloten met een slagboom. Automobilisten kunnen er na het uitchecken met hun gebruikte ov-chipcard gratis uitrijden. Hebben ze die niet dan moeten ze parkeergeld betalen om uit te kunnen rijden.

Bij de metrostations Spijkenisse-Heemraadlaan en de Akkers komt dit systeem niet. Hier is volgens Hamerslag geen 'vervuiling' door anderen dan medereizigers.

Een voorstel van de ChristenUnie/SGP om ook de City Plazagarage in het stadscentrum voor ov-reizigers in te zetten, wees de wethouder af. Die ligt op te grote loopafstand van het metrostation. Bovendien is deze parkeergarage te hard nodig voor klanten van de naastgelegen Albert Heijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!