Volledig scherm
Herman Baris voer 25 jaar met partyschip Marlina © john de pater

Partyschip Marline krijgt mogelijk opstapplek bij Voedingskanaal in Spijkenisse

Partyschip Marlina van rederij Fortuna krijgt mogelijk een opstapplek bij het Voedingskanaal in Spijkenisse. Dat staat in officiële stukken die naar de gemeenteraad van Nissewaard zijn gestuurd.

Voorlopig moet het schip, dat nu onder het Oude-Tongese bedrijf Tilia Exploitatie valt, 'verhuizen' in de buitenhaven van Spijkenisse. Het ligt nu aan het begin van de Veerweg en verkast deze week zo'n honderd meter naar achteren, dichterbij de keersluis. De verplaatsing is nodig omdat de woningbouw aan dit deel van de haven begint. Aan de Veerkade komen onder meer kadewoningen en een appartementencomplex.

De ligplaats en het ponton komen op de nieuwe plek, waar ook voor parkeergelegenheid wordt gezorgd. De gemeente neemt alle kosten voor rekening. Ondertussen kijken de gemeente en de rederij naar een definitieve plek na maart 2021 als de woningbouw gereed is. Als dat gezamenlijk niet lukt, wordt een onafhankelijke derde ingeschakeld, zo staat in de afgesloten overeenkomst.

Terug in de haven

Eveline Baris van rederij Fortuna zegt dat de opstapplek bij het Voedingskanaal een idee is dat nog verder moet worden uitgewerkt. De dochter van Herman Baris die zo'n 25 jaar met partyboot Fortuna voer, wil dat de buitenhaven de thuisplek blijft. De bedoeling is volgens de overeenkomst dat het partyschip na de vaarten terug in de haven komt.