Hans en Marianne van Asch wonen al twintig jaar tot volle tevredenheid op vakantiepark Citta Romana bij Hellevoetsluis.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans en Marianne van Asch wonen al twintig jaar tot volle tevredenheid op vakantiepark Citta Romana bij Hellevoetsluis. © Arie Kievit

‘Permanent wonen op een vakantiepark? Dat doen wij hier al 20 jaar’

Terwijl de overheid zich buigt over de vraag of vakantiepark Citta Romana bij Hellevoetsluis permanent bewoond mag worden, gebeurt dat oogluikend al lang.

Quote

Mensen die er voor 2004 woonden, kregen destijds toestem­ming om hier permanent te wonen

Hans van Asch

Ze hebben een heerlijke tuin, een badkamer en slaapkamer op de begane grond en ze wonen lekker rustig. Hans en Marianne van Asch voelen zich thuis op vakantiepark Citta Romana. ,,Ik woon hier al sinds 1999", zegt Hans. ,,Ja, dat mag. Mensen die er voor 2004 woonden, kregen destijds toestemming om hier permanent te wonen.”

De eigenaar van het park wil Citta Romana omvormen tot een dorpje voor senioren. Deze week werd bekend dat de gemeente Hellevoetsluis, de provincie en de eigenaar samen onderzoeken wat de haken en ogen zijn aan dat plan. Eind van het jaar moet duidelijk zijn wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld de gemeentelijke zorgkosten en het aantal woningen dat de gemeente Hellevoetsluis mag bouwen.