Het hotel komt op de plek waar het in 2009 in brand gevlogen restaurant De Nieuwedam zat.
Volledig scherm
Het hotel komt op de plek waar het in 2009 in brand gevlogen restaurant De Nieuwedam zat.

Plan voor hotel en recreatiewoningen langs het Brielse Meer

Langs het Brielse Meer in Oostvoorne komen mogelijk een hotel en recreatiewoningen. De gemeente Westvoorne wil dat het plan verder wordt uitgewerkt, voordat ze beslist verdere medewerking te verlenen.

Al eind vorig jaar ontving de gemeente een plan voor de bouw van een hotel met restaurant en recreatiewoningen aan de Zanddijk in Oostvoorne. De locatie is een braakliggend terrein, waar vroeger het uitgebrande restaurant De Nieuwedam zat. Het dagelijks bestuur van de kustgemeente neemt een 'positief standpunt in', maar verleent 'vooralsnog geen medewerking' aan het ingediende plan.

De gemeente wil het Brielse Meer de komende tien jaar meer op de kaart gaan zetten als groen recreatiegebied. Daarin passen het hotel en de recreatiewoningen. Deze dragen bovendien bij aan Westvoorne als recreatiegemeente en versterken het recreatieve cluster aan de Zanddijk.

Recreatieve druk

,,Het gebied rondom het Brielse Meer kan dienen om het duingebied van recreatieve druk te ontlasten'', zo wordt het door het dagelijks bestuur uitgelegd.

De gemeente gaat verder in gesprek met de initiatiefnemer. ,,Gevraagd kan worden extra aandacht te geven aan natuurlijke inpassing in het parkachtige karakter van het gebied'', aldus het dagelijks bestuur. De initiatiefnemer moet ook in gesprek met het waterschap, omdat het terrein bij een waterkering ligt.

Het is niet de eerste keer dat er een plan voor een hotel aan de boorden van het Brielse Meer is gelanceerd. Rond 2009 kwam projectontwikkelaar DCB met het idee om een hotel met spoedpoli voor vakantiegangers te bouwen op de plek die nu weer in beeld is, maar door het faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis en de ingestorte economie ging dat niet door. Even werd nog gedacht er ook een welnesscentrum aan toe te voegen, maar uiteindelijk strandde het plan.