Volledig scherm
In de auto op de Krammer werd 500 kilo cocaïne gevonden. © ANP XTRA

Politie vindt 500 kilo coke in auto in Brielle, één arrestatie

De politie heeft vanochtend vroeg 500 kilo cocaïne gevonden in een bestelauto in Brielle. De drie inzittenden vluchtten, maar dankzij de inzet van een speurhond lukte het om een van de verdachten, een 31-jarige Rotterdammer, te vangen.

De douane wilde afgelopen nacht een controle uitvoeren bij een verdachte auto op een haventerrein in Rotterdam. Hierop ging de bestuurder ervandoor. Na een achtervolging die eindigde op de Krammer in Brielle, renden de mannen weg en lieten hun buit achter. In de wagen zat 500 kilo coke verstopt in 24 sporttassen. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 17,5 miljoen euro.

Politiehelikopter

De politie zette eerst de wijk bij alle in- en uitgangen af. Rond zes uur werd een politiehelikopter ingezet, die een uur lang soms heel dicht boven de woningen naar de drie verdachten zocht. Dankzij hulp van de politiehond lukte het om een van de mannen te pakken te krijgen.

Het HARC-team, dat bestaat uit medewerkers van de douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.