Volledig scherm

Race-evenement Rockanje gaat door na ongeval

UpdateTwee motorrijders zijn zaterdag aan het begin van de avond ingereden op publiek dat aanwezig was bij het evenement Rockanje Classic Races. Er zijn meerdere gewonden gevallen.

De motorrijders hebben vier mensen uit het publiek geraakt, meldt de politie. Eén toeschouwer raakte zwaargewond, de anderen hielden lichte verwondingen over aan het incident. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, de anderen konden ter plekke worden behandeld.

De Rockanje Classic gaat zondag door. Dat heeft de organisatie zaterdagavond laat besloten na overleg met de gemeente Westvoorne.

Volledig scherm
Eén van de motoren wordt door de politie weggehaald

Bocht
In de laatste ronde van de wedstrijd versnelden de twee motoren bij het uitkomen van een scherpe bocht vlakbij het horecaterrein van het evenement. Ze haakten in elkaar, waarna een motor het publiek in schoot.

,,Direct werd de rode vlag gezwaaid,'' vertelt Jolanda van der Hoek uit Hoogvliet. ,,Dat betekent stillegging van de wedstrijd.'' Haar twee zoons reden mee in deze race. ,,Die zaten erachter en zijn meteen van het circuit gedirigeerd.''

Bekenden
Het ging om de Rockanje-klasse, een demonstratiewedstrijd waaraan deelnemers uit de regio met verschillende motoren meededen. ,,Iedereen die bij het ongeluk betrokken was, kent elkaar.'' Alle betrokkenen komen uit de regio. Een van de motorrijders is de zoon van de voorzitter. 

Jolanda: ,,Hier kan de organisatie niets aan doen, het blijft een gevaarlijke sport.''

Volledig scherm
De supermotorwedstrijd is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit is de race in 2014 © Archief AD
Quote

De impact in de regio is groot

Peter de Jong, burgemeester
Volledig scherm
Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne © Archief AD

Slachtofferhulp
De impact in de regio is groot. Gewonden en toeschouwers is slachtofferhulp aangeboden. Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne spreekt van een 'mooie dag en een prachtig evenement dat in één klap voorbij is'. Volgens De Jong had de organisatie vanmorgen alles op orde. ,,De al aanwezige hulpverleners op het terrein hebben ook goed werk geleverd.''

Getuigen
De politie is nog hard op zoek naar beelden van het ongeluk, zodat kan worden gekeken wat de precieze toedracht is geweest.