Volledig scherm
Burgemeester Ada Grootenboer. © Arie Kievit

Rechter: burgemeester had reden zich zorgen te maken na bomdreiging

Burgemeester Ada Grootenboer van Goeree-Overflakkee had alle reden zich zorgen te maken dat een 26-jarige Sommelsdijker met een bom de raadszaal zou binnenlopen. Dat zei de rechter vandaag voor hij de man veroordeelde.

Vlak voordat Florian van der W. op Facebook postte of de gemeenteraad alleen luistert als hij met een bom naar het gemeentehuis komt, had hij stampij gemaakt in een raadsvergadering. Hij was boos dat raadsleden tegen een coffeeshop zijn en niet aan zijn onderzoek wilden meewerken. Van der W. sloeg en schopte daarbij tegen meubilair in de raadszaal. Omdat de burgemeester hem in die periode ook voor drie maanden zijn huis uitzette, vanwege de aanwezigheid van gebruikershoeveelheden hennep in z’n woning, was het aannemelijk dat hij het dreigement eventueel zou kunnen uitvoeren, legde de rechter uit.

Van der W. zei twee weken tijdens de rechtszaak dat hij spijt had dat hij zijn uitspraak op internet had gezet. Hij werd vandaag voor het dreigement, het handelen in hennep en het hebben van een hennepkwekerij veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 90 dagen, een taakstraf van 180 uur en het verplicht aanvaarden van hulp voor zijn psychische problemen. Daarnaast moet hij de winst van zijn wietverkoop – ruim 15.000 euro – aan justitie terugbetalen.

De man, die wiet gebruikt tegen epilepsie, beloofde twee weken terug naar de uitspraak te komen, maar schitterde door afwezigheid.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.