Volledig scherm
De KNRM en Rijkswaterstaat helpen een schip dat problemen heeft. © ad

Reddingsboten KNRM extra alert op schepen in problemen vanwege slecht weer

De KNRM waarschuwt schepen rondom Goeree-Overflakkee alert zijn vanwege het slechte weer. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn elf boten in de problemen gekomen. Vannacht dreigt dezelfde situatie te ontstaan met onweersbuien. 

Schippers moeten opletten dat hun schip goed vastligt. Ook waarschuwt de  KNRM dat de weersomstandigheden goed in de gaten moeten worden gehouden. 

Elf schepen kwamen afgelopen nacht in de problemen door onweersbuien en flinke wind. Vier schepen lagen op de Grevelingen voor anker toen de wind opstak. Een zeiljacht dat bij Bruinisse op een strekdam was geslagen dreigde zelfs te zinken. 

Op het Haringvliet waren vier boten in de problemen gekomen. Op één boot was een persoon gewond geraakt en moest een ambulance komen. De boten waren allemaal flink beschadigd geraakt. 

Later in de nacht ging het opnieuw mis bij een jacht op de Grevelingen nadat het van het anker was geslagen en op het Haringvliet waren twee schepen met hun ankerkettingen aan elkaar vast komen te zitten. Zonder hulp van de reddingsmaatschappij konden ze niet meer loskomen. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.