Volledig scherm
De borden waarschuwen voor overstekende wilde reeën. © Eveline van Elk

Reeën dood na aanrijdingen op N57

Automobilisten hebben dit weekend opnieuw twee reeën aangereden op de N57 tussen de Haringvlietdam en Vierpolders. Beide dieren overleefden de botsingen niet. De een was op slag dood, de ander werd uit zijn lijden verlost, meldt de politie. 

De politie Haringvliet meldt op Facebook dat er bijna dagelijks meldingen binnenkomen van automobilisten die reeën hebben aangereden. ,,Bij schemering komen de reeën veelvuldige de bosschages uit en een aanrijding is dan ook zo gebeurd.''

Automobilisten wordt aangeraden aanrijdingen met dieren altijd te melden bij de politie via 0900-8844, ook als het dier niet blijft liggen. ,,Probeer zo goed mogelijk de locatie door te geven. Wacht de komst van de politie of faunabeheerder af.'' Doorrijden is strafbaar, aldus de politie.

Het meenemen van aangereden wild is ook verboden. ,,Het zijn beschermde dieren en de Wet natuurbescherming staat dit niet toe. Het is dus strafbaar. Alleen de opgeroepen faunabeheerder via politie en of SWN is bevoegd aangereden dieren te vervoeren.''

Automobilisten in de Hoeksche Waard en op Voorne-Putten werden eerder al gewaarschuwd door Staatsbosbeheer dat ze alert moeten zijn op hitsige reeën. Die kunnen onverhoeds de weg oversteken.