Volledig scherm
© ANP

Rijkwaterstaat telt aantal voertuigen op A29, A15 en N57

Meer dan tweehonderd waarnemers en tien camera’s van Rijkswaterstaat tellen vanaf morgen tot en met 5 oktober op dinsdagen en donderdag het aantal voertuigen op de A29 (Numansdorp-Hellegatsplein), de A15 (Botlekhavens-Hoogvliet en Oostvoorne-Rozenburg) en de N57 (Brielle- turborotonde De Punt/Ouddorp).

Met de tellingen onderzoekt Rijkswaterstaat hoe groot de verkeersstromen zijn op de verbindingswegen van de ene naar de andere rijksweg. Datzelfde wil Rijkswaterstaat weten voor de op- en afritten en aansluitende kruispunten en rotondes en bij de verzorgingsplaatsen.

Ook wordt onderzocht welke voertuigcategorieën er passeren zoals vrachtwagens, personenauto’s of motoren. Rijkswaterstaat gebruikt de telinformatie samen met de informatie uit de lussen in het wegdek om de doorstroming op de rijkswegen zelf en de op- en afritten te verbeteren. De camera’s die worden ingezet, tellen volgens Rijkswaterstaat alleen het aantal voertuigen en registreren geen kentekens.

Jaarlijks

Het telonderzoek is een van de jaarlijks terugkerende verkeersonderzoeken die Rijkswaterstaat uitvoert op steeds verschillende rijkswegen in de provincie Zuid-Holland. Doel hiervan is om een goed beeld te krijgen van de verkeersstromen en het weggebruik in Zuid-Holland.

De eerste tellingen zijn morgen op de A29. Donderdag worden in beide richtingen voertuigen geteld op de A15, dinsdag 3 oktober is de N57 aan de beurt. Op donderdag 5 oktober zijn de tellingen op de A15 tussen Oostvoorne en Rozenburg.