Volledig scherm
André Hazes is één van de toppers tijdens de jubileumeditie van Rockanje Live © Marcel Wagenaar

Rockanje Live knalt met André Hazes, Alain Clark en Snollebollekes

Rockanje Live pakt tijdens de jubileumeditie in april uit met André Hazes, Alain Clark, Snollebollekes en The Dirty Daddies.

Er is alleen nog via sociale media aandacht gegeven aan de vijftiende editie van het festival, maar de kaarten voor vrijdagavond 17 april zijn al bijna uitverkocht. Dan treden André Hazes met band, de coverband The Euros en de razendpopulaire Snollebollekes op. Voor deze Hollandse avond is zo veel belangstelling dat organisatoren Johan Tjallinks en Peter Wolf een grotere tent willen neerzetten. Vandaag zijn daarover besprekingen met de gemeente Westvoorne, die het festival koestert. Tjallinks: ,,We zetten in op 750 man extra, zodat er 3250 mensen per avond in kunnen.''

En gezien de run op kaarten, is een kleinere tent eigenlijk al geen optie meer. Dan is er nog maar een heel beperkte hoeveelheid beschikbaar, terwijl de organisatie ook de eigen inwoners toegang wil bieden. Zij kunnen binnenkort kaarten kopen bij café Nickies in Rockanje en Primera Bakker in Hellevoetsluis.

Dirty Daddies

Op de zaterdagavond is in trek. Die is B'day Bash gedoopt, verjaardagsknalparty. Dan komen bezoekers voor Alain Clark en zijn band, Rolf Sanchez (derde in The Voice en goud met Emma Heesters uit het tv-programma de Beste Zangers), The Dirty Daddies en Chris de Luxe. The Dirty Daddies stonden, net als Snollebollekes, eerder op Rockanje Live en zijn in een mum van tijd uitgegroeid tot een van de meest gevraagde festivalbands. ,,Ze hebben ook al op Concert at Sea op de Brouwersdam en de Zwarte Cross gestaan. Ze zijn heel groot geworden'', weet Tjallinks.

Het festival begint op woensdag 15 april met een Kidsday. Dan zijn er volop kinderactiviteiten. De dag daarna is de traditionele dorpsbarbecue. Vervolgens barst het muziekgeweld los.

,,We zijn heel blij met Hazes'', zegt de organisator. ,,Hij is een A-artiest die Ahoy vol krijgt. We waren ook bezig met Bløf, maar door een theatertour paste het optreden bij ons niet. Chef's Special had geen ruimte en Tycoon vanaf mei.''

Guus Meeuwis staat eveneens hoog op het lijstje van Tjallinks, net als Marco Borsato. Maar hun komst blijft een toekomstwens, zegt hij.

Bezoekers zullen wel iets anders merken op het terrein op de Drenkeling. Dat wordt anders ingericht. ,,We willen mensen verrassen zodat ze ook eens op andere plekken gaan kijken. Vanwege het jubileum is er ook straattheater, zoals meiden die op stelten lopen.''

Volledig scherm
Rob Kemps, die bekendheid geniet als Snollebollekes © ANP Kippa