Rust en ruimte: op Voorne-Putten is het gemakkelijker te vinden dan in de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Rust en ruimte: op Voorne-Putten is het gemakkelijker te vinden dan in de stad. © Frank de Roo

Rotterdammers trekken de stad uit en de polder in: woningzoekers kopen steeds vaker op Voorne-Putten

Mensen zoeken rust en ruimte én de woningen zijn er relatief goedkoop. Voorne-Putten is in trek bij woningzoekenden. Het aantal Rotterdammers dat een huis kocht op het eiland is in zes jaar tijd verdubbeld, maar waar heeft dat mee te maken? 

 1. Grootse plannen voor Voorne aan Zee: vóór 2030 duizenden nieuwe huizen erbij
  PREMIUM

  Grootse plannen voor Voorne aan Zee: vóór 2030 duizenden nieuwe huizen erbij

  Op 1 januari 2023 is het zover: Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne vormen dan samen Voorne aan Zee. In die fusiegemeente moeten genoeg woningen zijn voor elke doelgroep – van starters tot ouderen. Met een historisch krappe huizenmarkt is dat makkelijker gezegd dan gedaan, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. Vóór 2030 moeten volgens de huidige plannen 4000 tot 5000 nieuwe woningen zijn gebouwd, verspreid over de nieuwe gemeente.
 2. Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’
  PREMIUM
  workaholic

  Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’

  Hij is een workaholic. Dat moet ook wel als je de baas bent van niet één, maar van twee ziekenhuizen. Na ruim zes jaar vindt Peter Langenbach het echter mooi geweest. De boel is op orde, bij zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Spijkenisse MC, en corona zit in een tussenpauze. Dus maakt de diehard Feyenoordfan zich nog om één ding zorgen: hoe hij aan een kaartje voor de finale van de Conference League komt.