Volledig scherm
De brandweer probeert het vuur op het vakantiepark in Oostvoorne onder controle te krijgen. © MediaTV

Schade aan vier vakantiehuisjes na brand op Kruininger Gors

UpdateOp vakantiepark Kruininger Gors in Oostvoorne heeft opnieuw brand gewoed. Een vakantiehuisje stond in lichterlaaie. Drie andere huisjes raakten beschadigd. De politie onderzoekt of de brand is aangestoken.

Om kwart over zes kwam de melding dat er een vakantieverblijf in de brand stond. De brandweer rukte met extra manschappen uit om te voorkomen dat het vuur oversloeg. Binnen het uur werd het sein brand meester gegeven.  

Mogelijk zat er asbest in het afgebrande huisje. Daarom is de omgeving afgezet, maar hier hebben vooralsnog weinig mensen last van omdat het park in de winter gesloten en dus verlaten is. Snel volgt onderzoek of er daadwerkelijk asbestdeeltjes vrij zijn gekomen.

Het is de zoveelste brand op het donkere park. Zo raakten eind 2016 vier huisjes ernstig beschadigd door brand. Ze stonden op verschillende plekken op het terrein, waardoor het vermoeden van brandstichting ontstond.

Afgelopen kerst was het ook weer raak. Een huisje brandde toen tot de grond toe af. Een tweede ernaast liep veel schade op. De oorzaak was toen niet meer te achterhalen.

Verleden jaar werd er in een huisje een cocaïnewasserij gevonden. Vier verdachten werden aangehouden. Enkele weken later werden twee mannen aangehouden, die worden verdacht van meerdere inbraken. Zij werden op heterdaad betrapt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de regio? Schrijf je hier gratis in!