Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Schiedammer veroordeeld voor aanvallen van agente in Spijkenisse

Een 31-jarige Schiedammer is gisteren veroordeeld voor bedreiging en belediging van een agente in Spijkenisse en een poging haar te mishandelen.

De problemen begonnen toen zijn broertje een afgekloven kippenbotje naar hem gooide dat een vetvlek op zijn overhemd achterliet. De met alcohol- en drugsverslaving kampende man ging verhaal halen. Hij opende met een kopstoot en trappen de achterdeur van zijn moeders woning waar de man was. Een gealarmeerde agente beledigde hij met aan ernstige ziekten refererende scheldwoorden en opmerkingen over haar rode haar en sproeten. Op het politiebureau viel hij haar aan met een balpen. Mede door ingrijpen van collega's werd de aanval afgeslagen. De man bleek na controle tien glazen bier in de kraag te hebben.

Hij bekende alles bij de politie en zei dat hij handelde 'uit frustratie'. Omdat de verdachte, die enkele jaren geleden zwaar gewond raakte bij een ernstig verkeersongeval, al meerdere keren is veroordeeld voor wederspannigheid, rijden onder invloed en mishandeling, vindt de reclassering begeleiding noodzakelijk. 

Uiteindelijk veroordeelde de rechter de man conform de eis tot een celstraf van 2 dagen, die hij al in voorarrest uitzat. Daarnaast kreeg hij een werkstraf van 60 uur, waarvan 20 voorwaardelijk om hem tot begeleiding en behandeling te dwingen. Verder moet de man de agente 200 euro smartengeld betalen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.