Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Schroevendraaier en schoensporen verraden drie dieven

Drie verdachten van inbraken in Oudenhoorn hoorden gisteren voor de Dordtse rechtbank tot 17 maanden celstraf tegen zich eisen.

,,De verdachten hebben hele nare feiten gepleegd", sprak de aanklaagster. ,,Een van de slachtoffers kampt nog altijd met paniekaanvallen".

Sharnoll B. ( 24) en Djurick R. ( 34) uit Curaçao en Oudenhoorner Reynardo S. (21) werden op 3 augustus aangehouden. Omwonenden van een woning aan de Ruigendijk in Oudenhoorn hoorden een alarm afgaan en zagen twee mannen in het huis rondscharrelen. Het duo verdween in een zwarte auto. Een buur noteerde het kenteken en de politie werd gewaarschuwd. 

Gouden oorbellen

Tien minuten later stopte de politie de wagen in de Rachelsestraat met drie verdachten erin. In de auto lagen schroevendraaiers en een paar gouden oorbellen. Een van de schroevendraaiers was bij de inbraak gebruikt. Ook schoensporen wezen naar de verdachten.

De mannen ontkennen. ,,Ik was in de buurt een stukje gaan wandelen", sprak Sharnoll. Hij was opgehaald door Djuric en Reynardo. Die laatste lag in de auto te slapen, zei hij, en werd wakker door de zaklamp van de politie.

Quote

Ik was in de buurt een stukje gaan wandelen

Sharnoll B.

De oorbellen leidden naar nog een inbraak aan de Ruigendijk, op 25 juli, waarbij sieraden waren gestolen. Ook hier zagen getuigen de zwarte auto en wezen sporen naar een van de schroevendraaiers.

Juwelier

De rest van de sieraden waren bij een juwelier in Rotterdam aangeboden, waar Sharnoll en Reynardo werden herkend. ,, Die waren van iemand die mij gevraagd had ze te koop aan te bieden", aldus Sharnoll. Wie dat was wist hij niet. Ook uit een huis aan de Dorpsweg verdwenen op 31 juli sieraden en een horloge met inscriptie. Die werden door Reynardo bij dezelfde juwelier aangeboden.

Het OM achtte alles bewezen en eiste 16, 10 en 3,5 maanden cel. De advocaten vroegen vrijspraak vanwege te weinig bewijs. Uitspraak 21 november.