Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Slachtoffer nepverkoop Hellevoetsluis heeft zijn auto terug

Een oplichter die in Hellevoetsluis een auto had gekocht met een valse mobiele betaling, is gisteren veroordeeld tot honderd uur werkstraf.

Een inwoner van Hellevoetsluis zette in juli zijn Volkswagen Passat op Marktplaats te koop. Er meldde zich een 22-jarige man uit Rijswijk. Die kwam naar Hellevoetsluis, waar de twee een verkoopprijs van 15.000 euro overeenkwamen.

De man betaalde met een bankapp. Hij liet op zijn mobieltje zien dat het bedrag was overgemaakt naar de Hellevoeter, waarna de twee meteen het kenteken lieten overschrijven. De Rijswijker vertrok met de auto, maar de Hellevoeter ontving het geld niet op zijn rekening. Van de bank kreeg hij uiteindelijk te horen dat er een niet bestaand rekeningnummer was gebruikt.

De politie bezocht de Rijswijker. Die vertelde dat hij nooit in Hellevoetsluis was geweest. De oplettende politie zag weken later echter de Volkswagen bij het huis van de man staan. Die legde daarop een bekentenis af. De Hellevoeter kreeg zijn auto na maanden terug.

De verdachte verscheen gisteren niet op de zitting. Zijn advocaat liet weten dat de man spijt heeft van zijn actie. De officier van justitie eiste honderd uur werkstraf. De rechter nam die eis over.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!