Het Spijkenisse Medisch Centrum.
Volledig scherm
Het Spijkenisse Medisch Centrum. © John de Pater

Speciaal spreekuur voor mensen met luchtwegklachten bij Spijkenisse Medisch Centrum

De huisartsenpost (HAP) aan de achterzijde van het Spijkenisse Medisch Centrum ondersteunt huisartsen bij het stellen van diagnoses of mensen corona hebben. Er wordt dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur een extra spreekuur gehouden voor mensen met luchtwegklachten.

De HAP helpt hiermee huisartsen die niet meer over voldoende beschermmaterialen beschikken om patiënten die verdacht worden van een coronabesmetting te diagnosticeren.

Ondertussen werkt het Spijkenisse Medisch Centrum samen met het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam keihard aan scenario's om de beste zorg in deze drukke tijden te bieden.

,,Er wordt gekeken hoe ze gezamenlijk maximale capaciteit kunnen bieden voor de opvang van zowel coronapatiënten als voor patiënten in de reguliere zorg'', zo staat in een verklaring.

Het landelijk coördinatiepunt bepaalt waar coronapatiënten het best geplaatst kunnen worden. Daarover wordt continu overlegd met het Regionaal Overleg Acute Zorgketen. De situatie wordt van dag tot dag bekeken.