Volledig scherm
Het milieustation in Spijkenisse wordt paars. © KTK

Spijkenisse krijgt op zonne-energie werkend mobiel milieustation

Om de hoeveelheid restafval van inwoners verder omlaag te krijgen, zet de gemeente Nissewaard in samenwerking met afvalverwerker Reinis een mobiel milieustation in.

Vanaf volgende week kunnen inwoners hun frituurolie, hout, karton, afgedankte elektronische apparaten en ander klein huishoudelijk afval inleveren bij het milieustation aan de Rozemarijndonk ter hoogte van supermarkt Dirk van der Broek in Spijkenisse. 

Wel zijn er enkele 'spelregels' voor het inleveren. ,,Mensen kunnen met een boodschappentas vol afval komen, maar het is niet de bedoeling dat iemand de aanhanger vollaadt", zegt Michelle van der Voort, stafmedewerker bij Reinis. Wie meer dan een boodschappentas vol heeft, kan naar de Stadswerf aan de Mostertweg 1. 

Wethouder Jan Willem Mijnans van de gemeente Nissewaard opende gisteren de op zonne-energie werkende inzamelcontainer. Het mobiel milieustation is gemaakt door het Twentse containerbedrijf KTK en is paars bestickerd.

Om alle inwoners de kans te geven hun klein huishoudelijk afval in te leveren, zal het milieustation op allerlei plekken en dagen in de gemeente staan. De zelfvoorzienende inzamelcontainer zal daarom op weekmarkten en winkelcentra te vinden zijn, maar ook in Hekelingen, Geervliet, Abbenbroek, Heenvliet en Zuidland.