Volledig scherm
Danny Vera staat op zaterdagavond 31 augustus op het marktplein in Spijkenisse © ANP Kippa

SpijkenisseFestival strikt Glennis Grace, Danny Vera en topdj's

Het SpijkenisseFestival pakt in het laatste weekend van augustus uit met Glennis Grace, Danny Vera, Tim Akkerman en enkele topdj’s. Dat heeft wethouder Léon Soeterboek woensdag bekendgemaakt.

Het gratis festival op het marktplein van Spijkenisse begint op vrijdagavond 30 augustus met dance. Dan zijn het Russische duo Matisse en Sadko en dj Freddy Moreira de trekkers. Ook wordt veel verwacht van dj NishNish en Qucee, zegt Wesley Kokken van muziekplatform Puls. ,,Qucee heeft 327.000 abonnees op YouTube en soms op filmpjes over de miljoen views.’’

Puls zorgt op de zaterdagmiddag voor lokale artiesten, voordat de Surinaamse rapper Jonna Fraser haar opwachting maakt. Vervolgens is Danny Vera de hoofdact. De dag daarna komt jazz-zangeres Fay Claassen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, voordat Glennis Grace en Tim Akkerman optreden. Akkerman kruipt in de huid van Bruce Springsteen.

De organisatie was van plan een vierde dag aan het festival vast te plakken, maar volgens Soeterboek kijkt de gemeente Nissewaard nu naar een extra festival in mei of juni.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.