Volledig scherm
PREMIUM
Darryl Collins vertrekt met zijn tweede landstitel op zak naar Amerika. © foto: Carla Vos

Spijkenisser (17) maakt droom waar: honkbalprof in Amerika

Met een gelukzalig gevoel stapt honkballer Darryl Collins komende zondag het vliegtuig in richting Amerika. De 17-jarige Spijkenisser werd met Curaçao Neptunus landskampioen. Hij was dit seizoen meerdere keren belangrijk voor de Rotterdammers en zijn goede spel leverde hem een profcontract bij de Kansas City Royals op.

Quote

Er hebben meerdere clubs interesse getoond, maar het aanbod van Kansas City Royals was het beste

Darryl Collins (17)

,,Er hebben meerdere clubs interesse getoond, maar het aanbod van Kansas City Royals was het beste'', verklaart Collins zijn keuze. ,,De scout heeft me heel het jaar gevolgd. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik heb een 7-jarig contract getekend en vertrek komende zondag voor een maand naar Arizona. Ik ga dan trainen en kan op deze manier een beetje proeven aan mijn nieuwe leventje. In februari vertrek ik dan weer naar Amerika om me voor te bereiden op de competitie die tot eind augustus, begin september duurt.''

Darryl Collins komt uit een echte honkbalfamilie. Zijn vader Victor en zijn opa en clubicoon Jan, die als assistent-coach nog steeds betrokken is bij de hoofdmacht, speelden voor Curaçao Neptunus. En ook zijn broertje Darnel (14) honkbalt en zijn zusje Darlene (3) zegt nu al dat ze wil gaan softballen. Darryl Collins maakte vorig seizoen tegen Pioniers zijn debuut bij Curaçao Neptunus. De buitenvelder kwam als pinchhitter in actie en speelde hierna nog negen wedstrijden in de reguliere competitie, play-offs en Holland Series en veroverde met de Rotterdamse club zijn eerste landskampioenschap.