Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Spijkenisser (31) krijgt werkstraf voor runnen van wietplantage

Een 31-jarige man uit Spijkenisse is veroordeeld voor een werkstraf van 120 uur voor medeplichtigheid aan het runnen van een wietplantage in zijn woning aan de Mizarstraat in Spijkenisse. Daarnaast krijgt Edgar L. een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Van de geschatte opbrengst van ruim 150.000 euro van de hennepteelt in de vorig jaar april ontruimde woning hoeft de voormalige huurder niks aan justitie af te dragen, als het aan de aanklager ligt. Die gelooft het verhaal van de verdachte dat hij van de vier oogsten geen cent heeft gezien. 

De verdachte woonde, naar eigen zeggen, destijds in Parijs toen een Rotterdamse kroegbaas hem vroeg in zijn woning hennep te mogen telen. ,,Dat weigerde ik. Maar ik gaf hem wel de sleutel om het huis te schilderen. Hij is er toch gaan telen. Toen ik terugkwam, wou ik hem niet verraden. Wel zei ik dat hij alles weg moest halen. Ik zou er een mazzeltje aan over houden, beloofde hij. Maar ik heb niks gekregen,’’ aldus verdachte. 

Vorig jaar april is de woning ontruimd na anonieme klachten over henneplucht. Binnen vond men plantenresten en lampen. ,,Dat hadden ze nog niet opgehaald,’’ zei verdachte. De genoemde kroegbaas ontkent hem te kennen en weet van niks. Maar bij een familielid van de caféuitbater in de Talmastraat in Rotterdam is wel een wietdrogerij met planten aangetroffen. De bewoonster, die net als Edgar L. de huurwoning kwijtraakte, meldt dat de Spijkenisser de planten bracht

Uitspraak op 20 september.