Volledig scherm
Café Merz glimt als een spiegel. De eigenaar is trots op de plek in de Café Top 100 © Merz

Spijkenisser café Merz bemachtigt plekje in Café Top 100

Even vragen aanEen plek in de Café Top 100 van Misset Horeca. Daarvan durven veel cafés slechts te dromen. Voor het Spijkenisser café Merz is die droom werkelijkheid geworden. En dan maakt de feitelijke eindnotering eigenlijk niet eens zoveel meer uit, zegt eigenaar Bas Verwater.

Echt niet?

,,Diep van binnen hoop je natuurlijk wel hoog te eindigen op de ranglijst. Maar deze top-100-notering is op zich al geweldig! We hebben onder andere bezoek gehad van mystery guests.’’

Hebben jullie die personen die jullie ongemerkt kwamen testen gezien?

,,Nee. Spijkenisse is een gemeenschap waarin veel mensen elkaar kennen. Wij kennen dus veel van onze klanten. Maar dat geldt niet voor al onze gasten. De mystery guests zijn ons dan ook niet opgevallen. Natuurlijk wisten we wel dat ze zouden komen. Maar ja, dat zou ergens tussen juli en oktober gebeuren, was ons verteld. Daar kan je alle kanten mee op. Bovendien hebben we drukke maanden achter de rug. Nee, we hebben ze echt niet opgemerkt.’’

Trots zeker?

,,Apetrots. We hebben niet de illusie dat we alles goed doen, maar we streven wel naar het allerbeste. Dan is het supertof dat een vakjury dit oordeel geeft.’’

En een positief geluid na de negatieve berichten over leegstand in het centrum van Spijkenisse.

,,Ik vind het super. Het is mooi Spijkenisse op deze manier op horecagebied op de kaart te kunnen zetten. Ik ben namelijk hartstikke trots op Spijkenisse. Het is een superleuke stad en wat de leegstand betreft, staat er echt het een en ander te gebeuren. Ik zie dat we de zware dip achter de rug hebben.’’

Wanneer hoor je jullie plek in het klassement?

,,Dat horen we 18 november tijdens een landelijk evenement waar we allemaal zijn uitgenodigd. Dan krijgen we ook het rapport te zien. Ik ga mijn mooie pak maar eens uit de kast halen.’’

Volledig scherm
Bas Verwater, eigenaar van café Merz, is trots dat hij Spijkenisse op horecagebied op de kaart zet. © Bas Verwater