Volledig scherm
Deelnemers van politie gaan zogenaamd samen een boef vangen met het interactieve spel ‘Boef in de Wijk’. © Frank de Roo

Spijkenissers gaan op zoek naar boeven om woninginbraken te voorkomen

De Akkers-Zuid en Groenewoud zijn dinsdagavond de veiligste buurten van Spijkenisse. Buurtbewoners én de politie spelen dan het interactieve spel ‘Boef in de Wijk’. Het doel? ,,De meldingsbereidheid van inwoners verhogen’’, vertelt organisator en wijkagent Bart van Steen.

Samen met zijn collega Jeroen Sommer, wijkagent van De Akkers-Zuid is, houdt hij vier rondes waarin de buurtbewoners op jacht gaan naar de boef. En het is ook niet voor niets in deze buurten. Het zijn gebieden waar buurtpreventie actief is en er ook pieken in woninginbraken voorkomen. 

Signalement 

Na een korte uitleg in de wijkcentra gaan de deelnemers op jacht. Zij krijgen via de Facebookpagina van het evenement hints over de boef, gespeeld door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). ,,Bijvoorbeeld een kort signalement van de verdachte, dat steeds uitgebreider wordt, of een foto die we verspreiden’’, legt Van Steen uit. Als de boef gespot is, moeten deelnemers vragen of dit de boef is. De boa zal altijd hierop antwoorden. De winnaars krijgen een klein cadeautje.

Aanmelden kan via de Facebookpagina van de Politie Nissewaard. Om 18.30 uur begint het spel in De Kreek in De Akkers. Om 19.45 uur kunnen inwoners van Groenewoud zich melden bij wijkcentrum Groenewoud.