Volledig scherm
Ook op het SpijkenisseFestival gingen jongeren met elkaar op de vuist en werd de sfeer grimmig © AD

Spijkenissers staan met video op tegen toenemend jongerengeweld

Met een videoboodschap hebben jongeren en ouderen uit Spijkenisse een krachtig ‘nee’ tegen geweld uitgesproken. ,,Konden we de tijd maar terugdraaien en geweldsincidenten voorkomen‘’, klinkt het.

De anti-geweldsvideo #STEEKenergieinjetoekomst (zie hieronder) is een initiatief van de  jongerenwerkstichting JOZ  en de gemeente Nissewaard en is bedoeld om jeugd meer bewust te maken van de gevolgen van geweld.

De afgelopen tijd vonden diverse geweldsincidenten plaats. Zo werd op het plein bij bibliotheek De Boekenberg een 13-jarige jongen mishandeld en werd vorige maand bij metrostation Heemraadlaan een 13-jarige jongen door een 14-jarige in zijn buik gestoken. Ook op het SpijkenisseFestival gingen jongeren met elkaar op de vuist en werden door politie te paard van het terrein gejaagd.

In de video wordt uitgelegd dat het eigenlijk te gek is dat jongeren eerder aan een wapen dan aan een stage komen. En dat ze het dragen van een mes of vuurwapen stoer vinden, terwijl het dat helemaal niet. Bij conflicten is het verstandig weg te gaan, zo krijgt de jeugd als advies. En om het weer leuk te hebben, moet iedereen zijn best doen: jong, oud, gemeente, politie, jongerenwerk, iedereen.  De jongeren wordt ook geadviseerd positieve energie te steken in hun toekomst.

Overigens is zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur voor de deur van het Spijkenisser stadhuis een demonstratie van bezorgde ouders tegen het toenemende jongerengeweld in Nissewaard (met name Spijkenisse).