De politie was snel bij metrostation Heemraadlaan waar een 17-jarige jongen werd neergestoken
Volledig scherm
De politie was snel bij metrostation Heemraadlaan waar een 17-jarige jongen werd neergestoken © MediaTV

Steekpartij bij metrostation Heemraadlaan, verdachten melden zich bij politie

Een 17-jarige Spijkenisser is zaterdagavond neergestoken in zijn woonplaats. Een groep van vier personen probeerde het slachtoffer te beroven bij metrostation Heemraadlaan aan de Hekelingseweg en daarbij is hij gestoken, meldt de politie. Twee verdachten hebben zich intussen gemeld bij de politie, aldus een woordvoerder.

Het metrostation is afgesloten. Ambulance en een traumaheli zijn ter plaatse gekomen. Het slachtoffer is in zijn arm en gezicht geraakt. Na de steekpartij zijn vier verdachten weggerend. Vanwege het onderzoek van de politie stoppen de metrolijnen C en D voorlopig niet op metrostation Heemraadlaan.

Het is niet de eerste keer dat een steekpartij in dit metrostation plaatsvindt. Zo werd op 2 november een 14-jarige jongen door een 13-jarige jongen in zijn buik gestoken in de hal van het metrostation. Het zwaargewonde slachtoffer moest per spoedtransport naar het Erasmus MC in Rotterdam worden gebracht.  

Eind vorige maand werden nog twee verdachten van 15 en 17 jaar aangehouden voor een steekpartij aan de Hoepelmaker in Spijkenisse. Een 17-jarige jongen werd hierbij in zijn been gestoken. Burgemeester Foort van Oosten sprak eerder zijn afschuw uit over de steekpartijen en riep ouders op om extra te letten op wapenbezit bij hun kinderen. Ook wil hij een messenverbod in de APV opnemen.

Bekijk hier een video van het politie-onderzoek na een eerdere steekpartij in het metrostation Heemraadlaan.