Volledig scherm
© Shutterstock

Stekende Bryan uit Spijkenisse gaat voor tien jaar de cel in

Bryan G. (47) die zich een hele nacht verstopte in een kledingkast van zijn ex uit Spijkenisse om haar de volgende ochtend neer te steken, moet tien jaar de cel in. De rechtbank in Dordrecht vond de acht jaar cel die het Openbaar Ministerie eind vorig jaar eiste te mild. De rechtbank spreekt van een 'afschuwelijke en laffe daad'.

Op 28 mei sloop Bryan de woning van zijn ex aan het Krekelveen binnen om zich in een kastruimte in de kamer van haar zoontje te verstoppen. Daar wachtte hij de hele nacht tot de laatste van haar drie kinderen de volgende ochtend naar school ging. Vervolgens rende hij naar de badkamer, waar hij zijn voormalige vriendin onder de douche dertien maal stak met een keukenmes. De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond.

De rechtbank ziet de aanslag als een goed voorbereide poging tot moord. De vrouw heeft door al het lichamelijke en geestelijke letsel haar kapperszaak moeten afstoten. De veroordeelde moet haar 15.000 euro smartengeld betalen en zo'n 6000 euro onkosten vergoeden. De rechtbank legde hem ook een contactverbod op voor de duur van vijf jaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!