Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Streep door één groot schoolgebouw: ‘Geen plek op locaties in Oostvoorne’

Oostvoorne krijgt niet zoals in buurdorp Rockanje één groot nieuw schoolgebouw met jeugdvoorzieningen. Het dagelijks bestuur van Westvoorne heeft dit besloten na meerdere onderzoeken.

Coalitiepartijen VVD, GBW, CDA, PvdA en D66 streefden bijna twee jaar geleden bij de start van de coalitie naar het clusteren van voorzieningen voor de jeugd. Het dagelijks bestuur gaat echter niet voor één groot, centraal kindcentrum in Oostvoorne. Burgemeester en wethouders kiezen vooralsnog voor de (her-)ontwikkeling van meerdere schoollocaties.

In een zogenaamd Integraal Kindcentrum komen onder meer kinderopvang, peuterspeelzaal, basisonderwijs en jongerenwerk bij elkaar. De gemeente Westvoorne heeft de afgelopen periode meerdere zaken onder de loep genomen. Zo zijn de leerlingenprognoses en financiën in beeld gebracht.

Meepraten

,,Eén grote school bleek niet te passen op de locaties die in beeld zijn'', zegt een woordvoerder van de gemeente. Ook zijn gesprekken gevoerd met het onderwijs, de kinderopvang, Centrum Jeugd en Gezin en jongerenwerk. Inwoners kunnen nog gaan aangeven wat zij belangrijk vinden op het gebied van onderwijshuisvesting en voorzieningen. Dit voorjaar mogen ze daarover meepraten.