Volledig scherm
Zo komen de wooneenheden eruit te zien. © AD

Stukje van natuurgebied wijkt voor woningen gehandicapten

Een stukje van natuurgebied De Uitwaayer in Spijkenisse wijkt voor de bouw van twintig appartementen voor verstandelijk gehandicapten.

De bedoeling van de kort geleden opgerichte stichting De Hofstee is om dit jaar de eerste paal nog te slaan, maar of dat lukt zal erom hangen, zegt bestuurslid Gerrit van Buuren.

De verstandelijk gehandicapten die in de twintig zorgwoninkjes komen te wonen, zullen afkomstig zijn uit Nissewaard en omgeving. ,,We voldoen aan een behoefte'', zegt Van Buren. Hij legt uit dat zijn stichting 'invulling wil geven aan de gedachte dat deze mensen een volwaardige plek in de samenleving moeten hebben'.

Boerderij

De gehandicapten komen te werken in een naastgelegen boerderij aan de Drogendijk die er al tientallen jaren staat.

Bewoners van de Selma Lagerlöffstraat achterin Maaswijk kijken nu op het natuurgebied uit, maar zullen de nieuwbouw in de verte rechts van zich zien opduiken.

Volgens Van Buuren gebeurt alles volgens de regels. ,,Het bestemmingsplan laat dit doe.'' Op de plek naast de boerderij was hiervoor een opslag van onder meer containers van de gemeente Nissewaard. Nu ligt de grond braak.

Het vergunningentraject loopt. De stichting is ook druk bezig alles financieel rond te krijgen. De zorg die nodig is voor de bewoners wordt niet door de stichting zelf geleverd maar ingekocht. ,,Ook daarover zijn de contacten in een vergevorderd stadium'', zegt Van Buuren.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.