Volledig scherm
Vrouwe Justitia.ANP LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Taakstraf en cel voor verstopte xtc in een kluis en het sparen van wapens

Een 31-jarige man uit Spijkenisse is gisteren door de Dordtse politierechter tot een taakstraf van 240 uur en twee dagen cel veroordeeld voor het bezit van 100 gram xtc en wapens. Het OM had 2 maanden cel geëist.

De politie kwam de wapens en drugs op het spoor nadat ze op 12 juni de ID van de verdachte wilden controleren. Die bleek niet in orde te zijn, terwijl de Spijkenisser onder invloed was en achter het stuur zat. Daarop ging de politie naar het huis van verdachte, waar zijn vriendin de agenten binnenliet voor een huiszoeking. In een vitrinekast trof de politie vlindermessen, een werpster en een boksbeugel aan. Ook bleek er een kluis in de woning te zijn, waarin xtc lag.

‘Voor eigen gebruik’

Quote

Die wapens spaarde ik sinds mijn jeugd

,,Die wapens spaarde ik sinds mijn jeugd", sprak de verdachte tijdens de zitting. Hij zei er niet bij stil te hebben gestaan dat deze wapens verboden zijn. Ook het drugsbezit gaf de verdachte direct toe. ,,Maar het was alleen voor eigen gebruik'', verontschuldigde hij zich. Dat de drugs in een kluis lagen, was omdat er af en toe een kind bij hem over de vloer kwam. ,,Dan moet je voorzichtig zijn.''

De Spijkenisser bleek eerder te zijn veroordeeld voor drugsbezit. Hij was daarnaast een gokverslaafde, waardoor hij de erfenis van zijn vader er doorheen had gejaagd. De laatste tijd gaat het beter. Hij gokt niet meer, heeft werk als kraanmachinist en een koophuis.

,,Ik wil niet meer naar de cel", zei hij geschrokken toen hij de eis van het OM hoorde. Volgens de Spijkenisser, die geen advocaat bij zich had, zou een celstraf zijn werk en koophuis in gevaar brengen.

De politierechter toonde zich coulant. ,, Maar het is wel de laatste keer", sprak ze vermanend.