Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Taakstraf voor man (31) die adoptieouders sloeg

Voor de mishandeling van zijn adoptieouders heeft een 31-jarige man uit Hellevoetsluis van de Dordtse rechtbank een taakstraf van 56 uur gekregen. Toen hij na een avond dronken thuiskwam van een feest, sloeg en stompte de man zijn vader. Zijn moeder kreeg een forse duw. ,,Ik ben nog nooit zo bang geweest.’’

De man, die op zijn zesde vanuit Colombia werd geadopteerd, kwam afgelopen augustus dronken en onder invloed van cocaïne thuis na een dorpsfeest. Even daarvoor was hij door agenten opgepakt voor agressiviteit op het feest.

Bij thuiskomst kreeg de man, die aan kickboksen doet, ruzie met zijn adoptievader. Hij sloeg hem in het gezicht, stompte hem tegen zijn borst en schopte hem. Toen zijn moeder tussenbeide probeerde te komen, werd ze flink tegen de muur geduwd. Toegesnelde agenten troffen de adoptiezoon woedend aan. Hij riep ‘ik maak je dood’ tegen zijn adoptievader voordat hij geboeid werd afgevoerd.

‘Van de vader’

,,Mijn agressiviteit heb ik van mijn adoptieouders.’’ De verdachte beweerde dat hij daaronder geleden heeft. Volgens hem zat een uitbarsting tussen hem en zijn vader er al tijden aan te komen. Dat zijn ouders niet aanwezig waren bij de zitting, vond de Hellevoeter jammer. ,,Dat zegt al genoeg.’’

De officier van justitie verwijt de man dat zijn adoptieouders doodsangsten hebben moeten uitstaan. De rechter nam de eis van de officier, 56 uur werkstraf, over.