Volledig scherm
Storing bij de Spijkenisserbrug © john de pater

Taartenactie als protest tegen vele storingen Spijkenisserbrug

Storing opgelostInwoners van Spijkenisse hebben elkaar vandaag spontaan opgeroepen taarten te gaan bakken als protest tegen de vele storingen van de Spijkenisserbrug. De brug was vanochtend vanaf iets na half zes gestremd. Hij sloot niet. Inmiddels is de storing opgelost.

Op de facebookpagina Spieke.nl roepen mensen elkaar op taarten te maken voor de monteurs. Die krijgen ze bij de 100ste storing van de brug over de Oude Maas. De teller staat sinds vanochtend op 83 In vier jaar tijd.

Rijkswaterstaat stuurde direct monteurs naar de brug. Gedurende de stremming zijn er verkeersregelaars ingezet om verkeer naar de Hartelbrug te leiden, na het uitvallen van de Spijkenisserbrug de enige ‘uitgang’ van Spijkenisse.

Enkele weken geleden sloot de brug ook niet, maar dat kwam door de hitte. Het staal zette uit waardoor de brugdelen niet in elkaar pasten. Rjkswaterstaat had toen verzuimd de brug op tijd te koelen.

De brug bestaat deels voor oude stukken van de vorige Moerdijkbrug. Hij is versleten, maar Rijkwaterstaat heeft pas in 2022 tijd hem te renoveren. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.