Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © john de pater

'Te weinig begrip voor ons fileleed'

Rijkswaterstaat toont veel te weinig begrip voor de file-ellende waarmee automobilisten in Spijkenisse elke dag opnieuw kampen. De impact dringt onvoldoende door, concludeert politiek Nissewaard. De zoveelste boze brief is onderweg én er zijn Kamervragen in voorbereiding.

Tot in Den Haag worden politici aan hun jas getrokken over de dagelijkse ellende in Spijkenisse waar de files opnieuw langer zijn geworden nu Rijkswaterstaat na een bijna-ongeluk met een schip de Spijkenisserbrug voortaan eerder heft. Het CDA hoopt via de landelijke fractie binnenkort Kamervragen te kunnen stellen aan de minister. Dit in de hoop dat er eindelijk maatregelen worden genomen die het fileleed in de stad verlichten.

Verslechter niet alleen continu de ontsluiting, maar doe er ook iets aan, zeggen onder anderen CDA'er Bart Overgaauw en PvdA'er Wouter Struijk. Woorden die in de raad breed worden gedeeld. ,,Beslis eindelijk over de A4-Zuid.'' 

,,En neem de borden die waarschuwen wanneer de bruggen geopend zijn weer in gebruik'', vult onder andere VVD'er Gert Kabbedijk aan. Die borden werden handmatig bediend, maar zijn omdat de brugwachters geen tijd hebben ze te bedienen buiten gebruik gesteld.