Volledig scherm
Het jongetje kan volgens de rechter langere tijd last houden van de ontuchtige handelingen. Het kind op de foto is niet het bewuste kind © ANP XTRA

Toch geen cel voor vader die ontucht met kleuter filmt

De 41-jarige Pool Mahmed D. uit Spijkenisse is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur voor het filmen van ontucht die werd gepleegd met zijn 4-jarige zoon. De officier van justitie had negen maanden cel geëist, maar de rechtbank vindt dat een te zware straf. Er is wel 177 dagen voorwaardelijk opgelegd, voor het geval de man binnen twee jaar weer de fout ingaat.

De rechter stelde dat de man en zijn 20-jaar jongere vriendin geen zwaardere straf verdienen omdat ze al voldoende in hun thuissituatie worden begeleid. Bovendien was het kinderpornofilmpje niet bedoeld om te verspreiden, zo is de rechtbank overtuigd geraakt na de verklaringen van de man. Dat geldt ook voor de vijf naaktfoto’s van de kleuter die de politie op de laptop van D. aantrof.

Rare geluiden

De vader zei te zijn gaan filmen toen hij rare geluiden hoorde. Pas tijdens het filmen zag hij dat zijn vriendin ontucht met zijn zoontje pleegde. Volgens de rechtbank had de man toen moeten ingrijpen in plaats van door te gaan met filmen. Hij leverde later het filmpje zelf bij de politie in, als bewijs dat zijn vriendin hulp nodig heeft.

Die vriendin, Nina T., zat al 40 dagen in voorarrest en daar komen er alleen 140 bij als zij binnen twee jaar opnieuw ontucht pleegt. Deskundigen achten die kans klein. Daarnaast kreeg de vrouw een werkstraf van 160 uur opgelegd.

Het stel moet zich laten behandelen en trainingen volgen over onder meer normen en waarden.  Volgens de rechtbank kunnen kinderen langere tijd last hebben van ontuchtige handelingen. De man mag zijn zoontje alleen nog onder begeleiding zien.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.