Volledig scherm
Het is passen en meten op het smalle Slagveld. © rv

Toch onderzoek naar kosten aanvoer caravans over water

Brielle gaat toch uitzoeken wat het vervoer van chalets en grote stacaravans over water naar camping De Meeuw kost. Dat heeft wethouder Robert van der Kooi (IBGB) beloofd.

D66-raadslid Ingrid Dudink eiste deze week in een vergadering duidelijkheid over de kosten van transport over water. Ze wil weten of dat echt zoveel duurder is dan over land, zoals het college beweert.

Aanleiding voor Dudinks vraag is de aanvoer van chalets en grote stacaravans naar camping De Meeuw dwars door het centrum van Brielle. De politica vreest voor schade aan de smalle straten en kademuren in de historische binnenstad door het zware verkeer. Ook leidden de transporten tot overlast voor de inwoners, hoorde ze.

Een alternatief zou een aanvoer over water zijn. Dudink kaartte dat aan bij het college van de geuzenstad. De gemeente geeft echter aan dat transport over water volgens de ondernemer veel te duur is. Het raadslid gelooft dat niet.

Vaag

Zij noemt haar schriftelijk beantwoorde vragen 'vaag en afwijkend' en is erg teleurgesteld. Dudink wil het werkelijke kostenplaatje alsnog zien. ,,Dat het voor een ondernemer te duur is, is niet relevant. De inwoners in deze stad zijn ook van belang'', stelt ze.

CDA-raadslid Bas van der Linden is het met haar eens. Volgens hem zijn in het verleden aan de noordzijde van de Brielse Maas vergelijkbare chalets geplaatst, die over het water zijn gekomen. Ook coalitiepartij IBGB denkt dat transport over water een betaalbaar alternatief is.