Volledig scherm
Dave Chong van VV Zuidland © VV Zuidland

'Toekomst voetbalclub Zuidland staat op het spel'

Voetbalvereniging Zuidland zit in grote problemen. ,,De toekomst van onze vereniging staat op het spel'', aldus voorzitter Dave Chong.

Hij heeft alle leden opgeroepen voor een bijzondere algemene ledenvergadering op dinsdag 2 april om de nood te bespreken.

Het grote probleem is dat de club te weinig vrijwilligers heeft voor belangrijke functies. Er worden dringend een algeheel voorzitter, jeugdvoorzitter en vijf coördinatoren voor onder meer de jeugd, G-teams en sponsors gezocht. ,,Dat zijn functies die het hart van de vereniging raken en die bij niet invullen de dagelijkse voortgang ernstig in gevaar brengen'', schrijft Dave Chong in een noodkreet aan de achthonderd leden. Volgens hem kunnen de leden van het algemeen bestuur dit werk er niet bij doen, omdat de invulling van hun vrijwilligersfunctie ook een steeds grotere werkdruk geeft.

Vorig jaar al voerde de club verplicht vrijwilligerswerk voor de leden in, maar de zeven vacante functies zijn daarmee niet in te vullen omdat het om blijvende taken gaat.

Als niemand zich aanmeldt, dreigen volgens de voorzitter teams uit de competitie te moeten worden gehaald en als er geen vrijwilliger komt voor de contacten met de sponsors, vallen inkomsten weg. ,,Dat zou funest zijn voor onze vereniging'', aldus Chong.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.