Volledig scherm
© Gemeente Westvoorne

Toeristen en inwoners blij met wc op strand Rockanje

Toeristen en inwoners van Rockanje zijn tevreden over de nieuwe voorzieningen op het strand, zoals de sport- en speelvoorzieningen en de toiletten. Kritischer zijn ze over het betaald parkeren.

Volledig scherm
© Gemeente Westvoorne

Dit blijkt uit het onderzoek 'Waardering strand Rockanje', dat I&O Research in opdracht van de gemeente Westvoorne heeft uitgevoerd en dat nu gepubliceerd is. Aan dit onderzoek hebben 262 strandbezoekers, 426 leden van het burgerpanel van Westvoorne en 45 omwonenden meegewerkt.

De gemeente Westvoorne heeft dit jaar flink geïnvesteerd in het duingebied en het badstrand bij de Eerste en Tweede Slag in Rockanje. Zo zijn er nieuwe speeltoestellen voor kinderen, volleybalnetten, voetbaldoeltjes, toiletunits met openbare douches, een boeienlijn rondom het zwemgedeelte en informatieborden gekomen.

Hoewel lang niet alle respondenten een uitgesproken mening hebben over de voorzieningen, vindt iets meer dan de helft dat die in het afgelopen jaar zijn verbeterd. 'De speeltoestellen in de duinen zijn leuk en de parkeerplaats ziet er verzorgd uit', zo luidt bijvoorbeeld een reactie. En een andere ondervraagde zegt: 'Mooie douche units en toiletten geplaatst. Super!'

Verbeterpunten
De ondervraagden hebben wel verbeterpunten. Zo kunnen de douche- en toiletvoorzieningen beter schoongehouden worden. En ze missen nog een aantal voorzieningen, zoals een speeltoestel voor kleine kinderen, voorzieningen voor mindervaliden, een betere fietsenstalling en een winkeltje met strandartikelen. 'Wat nog steeds ontbreekt, is een fietspad dwars door de duinen van Oostvoorne naar Rockanje en Hellevoetsluis,' is ook een reactie.

Dit jaar is ook het betaald parkeren met behulp van parkeerautomaten ingegaan op de parkeerplaatsen bij de Eerste en Tweede Slag. Dat leverde de gemeente in het eerste seizoen 250.000 euro op.

Bezoekers van het strand zijn daar kritisch over. De parkeerautomaten en de tarieven krijgen gemiddeld een 5,7. De ondervraagden vinden vooral het aantal parkeerautomaten te weinig. Zeker op drukke dagen staan er daardoor lange rijen.

Positief
Positief noemen ze het feit dat ze ook kunnen betalen met hun mobiele telefoon; wel kan de mobiele dekking op de parkeerplaatsen beter. De parkeerregelaars krijgen een 7,1.

Wethouder Paméla Blok is blij dat inwoners en bezoekers hebben meegedacht. ,,Zij genieten van onze recreatieve voorzieningen en weten wat daarvoor nodig is.'' Ze belooft de komende jaren aan de slag te gaan met de verbeterpunten.