Volledig scherm
© ANP

Trots Hellevoetsluis hoopt nog steeds op huldiging van Duncan Laurence

UpdateHellevoetsluis wil Duncan de Moor, die afgelopen zaterdag het Eurovisie Songfestival won, dolgraag huldigen. De zanger groeide immers op in Hellevoetsluis en heel zijn familie woont er nog steeds. De gemeente stelde vandaag zelfs een speciaal team-Duncan op om de huldiging te regelen. Alleen was er één probleem: tot vanmiddag kreeg niemand binnen Hellevoetsluis Duncan te pakken.

,,We proberen al de hele ochtend zijn management te bereiken, maar het lukt niet’’, vertelde een gemeentewoordvoerder. Inmiddels is dat wél gelukt. Voor donderdag zou de gemeente meer moeten weten over een eventuele huldiging van de publiekslieveling van het Songfestival. ,,We weten dus nog niet of hij wel wil of kan.’’ Hellevoetsluis is immers niet de enige gemeente die Duncan wil huldigen na zijn glorieuze overwinning op het Eurovisie Songfestival. Ook Amersfoort en Tilburg willen de Hellevoeter huldigen. In die eerste gemeente woont hij sinds kort en in de andere heeft Duncan ook jarenlang gewoond en gestudeerd.

Hellevoetsluis hoopt dat Duncan voor Hellevoetsluis kiest. Maar dat is dus onzeker. De gemeente respecteert hoe dan ook zijn besluit. ,,Als hij niet wil, dan is dat maar zo.’’ Maar vooralsnog is die duidelijkheid er dus nog niet. 

Hellevoetsluis leefde de afgelopen dagen intens mee met de ster. In het plaatselijk café BarBiertje, waar Duncan meermaals optrad, kwamen honderden Hellevoeters over de vloer om gezamenlijk naar het Songfestival te kijken. Toen hij won ontplofte de zaak. De inwoners hopen dan ook vurig dat de huldiging in hun stad plaatsvindt.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.