Volledig scherm
Davy Poeljes (r) was de eerste die voor de donuts in de rij stond. Hij kwam met twee vrienden van school. © AD

Twintig uur wachten voor een jaar gratis Dunkin’ Donuts

Drie vrienden uit Spijkenisse hebben ruim twintig uur wachten over gehad voor een jaar gratis donuts.

Ze nestelden zich gistermiddag om half één bij de nieuwe vestiging van Dunkin’ Donuts op de woonboulevard in Spijkenisse die beloofde dat de eerste vijftig klanten die er vanochtend om 09.00 uur stonden een jaar lang gratis donuts mogen ophalen; niet onbeperkt maar elke week een doosje van zes.

Vanochtend was de rij uitgegroeid tot zo’n zeventig personen. Davy Poeljes (14), Tim Kuipers (13) en Ken Koetsenruijter waren de eerste drie, die van een beveiliger een nummer op hun hand kregen als bewijs dat ze echt de eersten waren.

,,We zitten hier vlakbij op school, op Scala Molenwatering. We doen het omdat we donuts heerlijk vinden maar ook omdat het een leuke ervaring is’’, zei de moe-ogende Davy vanochtend vlak voor negenen. Nee, geslapen hebben ze niet, meldt de Spijkenisser. De vrienden hielden zich wakker met onder meer een potje nachtelijk voetbal.

Op het grasveld voor de donutskraam – de opvolger van Bram’s Gourmet – staan enkele tenten van jongeren die overnachtten om op tijd te zijn voor de gratis lekkernijen. Leonore van Es zegt haar zoon en dochter gisteravond te hebben gebracht. ,,Dit is ook voor later een leuke herinnering’’, vertelt ze. Vader Franklin van Denzel Kamarat Ali was er toen ook om zijn zoon af te zetten. ,,Ik vind dit een heel grappige actie’’, zegt hij.

Dunkin’ Donuts deed dit eerder in de week ook in Rotterdam en ook daar was de opkomst groot.

Volledig scherm
Sommigen hadden een tent opgezet om de nacht door te komen. © AD

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.