Volledig scherm
De onafgebouwde demowoning. © Teun Kweekel

Uitbreiding vakantiepark in Simonshaven gaat pas door na verkoop huizen

Vakantiepark Zuytland Buiten in Simonshaven breidt voorlopig nog niet uit. Weliswaar is kort geleden een demowoning neergezet, maar dat betekent niet dat ook de overige geplande 75 vakantiehuizen er snel komen. 

Er wordt pas verder gebouwd als zeventig procent van de huizen is verkocht. ,,En dat is nu nog niet zo ver'', zo heeft een medewerker van projectontwikkelaar Whoonapart uit Rotterdam gisteren uitgelegd. Veel bewoners uit de omgeving gisten naar de reden van de plotselinge 'bouwstop'.

Er is in februari bij de gemeente Nissewaard een vergunning aangevraagd voor de bouw van de extra recreatiewoningen in het park, aan de rand van het recreatiegebied de Bernisse. Bijna tegelijkertijd werd begonnen met de bouw van de demowoning. Die is nog niet af. ,,We moeten nog wat aanpassen en veranderen. Het is geen modelwoning of kijkwoning, maar deze vakantiewoning is voor ons om te kijken of de bouw goed gaat'', legt de medewerker van Whoonapart uit. Boogert bekroonde bouwers uit het Zeeuwse Oosterland is de aannemer.

De bouw van Zuytland Buiten begon in 2005 maar liep vast door faillissementen van de bouwers. Er kwamen uiteindelijk 102 van de 172 geplande woningen. Nu wordt er dan toch over enige tijd uitgebreid.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.