Volledig scherm
Tinte bouw van sporthal stilgelegd © john de pater

Uitspraak Raad van State: Sporthal Tinte wordt niet afgebouwd

De gemeente Westvoorne mag nog steeds niet door met het afbouwen van de gemeentelijke sporthal aan de Strypsedijk in Tinte. Dit blijkt vandaag uit een uitspraak van de Raad van State. De bouw ligt al sinds februari stil door een rechtszaak van omwonende Len Edzes.

De gemeente ging in oktober in hoger beroep bij de Raad van State. Daar vocht Westvoorne een uitspraak aan van de rechtbank. Die had de bouwvergunning vernietigd, omdat de sporthal voor een deel buiten de bebouwde kom wordt gebouwd.

Volgens de Raad van State is het wel degelijk bebouwde kom. De hoogste bestuursrechter wijst op vijftien tot twintig huizen, de kerk, het verenigingsgebouw en de voormalige school. Maar de Raad van State gaf de gemeente toch geen groen licht omdat de welstandsbezwaren die waren ingediend, niet goed zijn afgehandeld. Dat moet alsnog gebeuren.

Tegen de nieuwe beslissing kan de omwonende weer naar de rechter.  Zij vindt dat het gebouw een fabrieksachtig uiterlijk krijgt. Dat komt volgens haar doordat geen keramische pannen worden gebruikt, maar zink. 

Haar belangrijkste bezwaar tegen de sporthal, waar ze 130 meter vandaan woont, is geluidoverlast.