Volledig scherm
© anp

Uitzetting dreigt voor moeder door drugshandel zoon

Woningstichting De Leeuw van Putten dreigt nog steeds een 50-jarige inwoonster van Spijkenisse uit haar woning te zetten omdat haar intussen overleden zoon daar in 2015 hard- en softdrugs bewaarde en bewerkte. De moeder stapte gisteren in hoger beroep naar de Raad van State om een woningsluitingsbevel van de gemeente Nissewaard aan te vechten.

Als het besluit van de burgemeester om haar woning twee weken te sluiten niet van tafel gaat, wil de woningstichting de procedure doorzetten om haar huurcontract op te zeggen. Tijdens zitting werd gisteren duidelijk dat de moeder niets te maken heeft met de vermeende drugshandel van haar zoon die begin dit jaar overleed. Zij was vaak niet thuis omdat zij toen haar zieke en inmiddels overleden moeder verzorgde. De Raad van State stelde tijdens de rechtszitting een groot aantal kritische vragen. ,,Waarom heeft de burgemeester niet eerst een waarschuwing gegeven en waarom maar twee weken sluiten? Wat heeft zo'n korte tijd voor zin?'', vroeg rechter en staatsraad Eric Minderhoud.

Drugsbeleid

Volgens de gemeentewoordvoerster was Nissewaard nog druk bezig met het opzetten van een drugspandbeleid. In elk geval is er 289 gram hennep aangetroffen en 90 gram harddrugs, MDMA. Dat zijn hoeveelheden die niet meer voor eigen gebruik zijn. Bovendien had de zoon erkend dat hij drugs ruilde met vrienden. ,,We sluiten een woning om de loop eruit te halen, zodat aan een ieder bekend is dat er vanuit dat pand geen drugs meer wordt verhandeld. Met ons huidige beleid zouden we het pand drie maanden hebben gesloten."

De raadsvrouw van de moeder twijfelt aan het drugsverhaal. Bovendien vindt zij dat de woningcorporatie zich best wat humaner kan opstellen door de moeder te beloven dat zij in de woning kan blijven wonen. ,,Ze woont er al tientallen jaren en had niks met de drugsvondst te maken.'' De woordvoerder van De Leeuw van Putten deelde mee dat de corporatie de humane opstelling laat afhangen van de uitspraak van de Raad van State.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!