In de Sint-Catharijnekerk laat de familievoorstelling Carmen van het trio Tête-bêche zaterdag bezoekers met verbazing achter. Vorig jaar waren in deze historische kerk in de binnenstad ook optredens.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Sint-Catharijnekerk laat de familievoorstelling Carmen van het trio Tête-bêche zaterdag bezoekers met verbazing achter. Vorig jaar waren in deze historische kerk in de binnenstad ook optredens. © Niels Braal

Van acrobatiek tot muziek: deze activiteiten zijn er tijdens Open Monumentendag te doen op Voorne-Putten

Dit weekend gaan de deuren open van monumenten op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Bezoek tijdens Open Monumentendag een optreden, circusvoorstelling, 19e eeuwse boerderij, vaar mee of maak een fietstocht langs verschillende monumenten. Het AD zet tien tips op een rij.

  1. Burgemeester over komst van statushouders naar Spijkenisse: ‘Ik wil er best met bewoners over praten’
    PREMIUM

    Burgemees­ter over komst van statushou­ders naar Spijkenis­se: ‘Ik wil er best met bewoners over praten’

    Als inwoners van de gemeente Nissewaard zorgen of vragen hebben over de opvang van 50 statushouders in de verlaten daklozenopvang De Boeg in Spijkenisse, dan gaat burgemeester Foort van Oosten graag met hen in gesprek. Dat zei hij naar aanleiding van vragen van verschillende partijen in de gemeenteraad. De burgemeester benadrukt dat Nissewaard haar verantwoordelijkheid moet nemen voor het opvangen van statushouders.