Volledig scherm
Langs de N57 bij de afslag naar de Zwartedijk zou de McDonald's moeten komen. © Google Maps

Veel animo voor komst McDonald's langs N57

Bijna driekwart van de stemmers op een poll van het AD ziet de komst van een McDonald's langs de N57 bij Hellevoetsluis helemaal zitten. Al heerst er ook scepsis: ,,Tien jaar geleden waren die plannen er ook al.''

Van de ruim 2300 mensen die op de peiling op de website ad.nl (sectie Voorne-Putten) reageerden, is 72 procent voorstander van een fastfoodzaak langs de N57 vlakbij de afslag naar de Zwartedijk. De Kramer Group wilde hier eerder een discotheek neerzetten, maar kiest nu voor een fastfood- en gewoon restaurant. Met McDonald's wordt onderhandeld, weet fractievoorzitter Rien Kap van de Hellevoetse coalitiepartij IBH.

Als het aan de ruime meerderheid van de stemmers ligt, komt de Mac er eerder vandaag dan morgen. Reacties als: 'Ik kan niet wachten', en 'Geweldig' zijn op de Facebookpagina van deze krant niet van de lucht.

Quote

Tien jaar geleden zouden we al een McDonald's krijgen

Jolanda Nederhand

Al zijn sommige mensen ook sceptisch of het doorgaat. ,,Tien jaar geleden zouden we al een McDonald's krijgen'', brengt Jolanda Nederhand uit Hellevoetsluis in herinnering. Laura Filius wijst erop dat het nog drukker wordt op de N57 door het vele verkeer dat zal afslaan.

Als McDonald's toehapt, doet het dat op een interessant moment. De N57 staat op de nominatie verdubbeld te worden, omdat het verkeer er anders vastloopt met de komst van de Blankenburgtunnel onder de Nieuwe Waterweg, tussen Vlaardingen en Rozenburg. Dat betekent dus nog meer verkeer. De route vanuit Rotterdam richting Zeeland wordt bovendien in de zomer druk bereden door recreatie- en zomerverkeer.

Zwerfvuil

Zorgen zijn er bij sommige deelnemers aan de poll ook. Ze vrezen voor zwerfvuil. ,,Ik hoop dat ze ook de polder schoonmaken. Bij de McDonald's in Spijkenisse ligt die nu al vol met afvalresten'', zegt Sandy Harssema uit Hellevoetsluis.

De tegenstanders wijzen op overdaad. In Spijkenisse is al een Mac, en daarnaast zijn een Burger King- en Kentucky Fried Chickenrestaurant in aanbouw.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!