Veel schade na plofkraak in Spijkenisse: ook enorme ravage bij naastgelegen dierenkliniek

VideoDe bewoners van een flatgebouw aan de Lenteakker in Spijkenisse zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een plofkraak. Twee mannen probeerden een geldautomaat in de plint van het gebouw op te blazen. Ze zijn nog voortvluchtig. De aangerichte ravage is enorm. 

Rond 03.50 werden de bewoners wakker van een harde knal en glasgerinkel. De schade aan het flatgebouw is groot. De geldautomaat van de ABN-Amro ligt er helemaal uit. Bewoners van vijf panden moesten hun woning verlaten en werden opgevangen in het naastgelegen wijkcentrum De Akkers. Rond 07.00 uur mochten zij weer terug naar hun huis.  

De gemeente Nissewaard inspecteerde de flat. Er is weliswaar in enkele woningen lichte schade geconstateerd, maar die was niet zodanig dat de bewoners elders onderdak moesten zoeken.  

Volgens de politie gingen de plofkrakers er met een ‘onbekende buit’ vandoor. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de schade op te nemen en om onderzoek te doen. De politie zocht tevergeefs met een helikopter boven Spijkenisse naar de twee verdachten.

In park Braband bij het propellermonument is donderdagmorgen wel een scooter gevonden. Vermoedelijk is deze van de daders.

Dierenkliniek

De pinautomaat stond naast de ingang van Dierenkliniek Spijkenisse. Er is veel schade aan het pand. Zo is in de röntgenkamer een kast met kostbare apparatuur een meter opgeschoven door de klap. Ook ligt de grond bezaaid met plafondplaten en zijn hele stukken muur ontzet. 

Er was slechts een poes ‘in huis’. Het diertje is erg geschrokken, maar maakt het op het oog goed.  ,,Voorlopig kunnen we geen patiënten ontvangen’’, zegt een van de dierenartsen. Voor acute zaken kunnen mensen terecht bij een dierenarts in Hoogvliet. 

De politie meldt dat ook een leegstaande kapsalon naast de geldautomaat schade heeft opgelopen. 

Volledig scherm
Veel schade in de naastgelegen dierenkliniek. © AD
Volledig scherm
Grote schade in de röntgenkamer. © AD
Volledig scherm
Er is veel schade na een plofkraak aan de Lenteakker in Spijkenisse. © Media TV