Volledig scherm
De Botlektunnel © anp

'Verbied trucks in de spits in te halen'

Vrachtwagens zou in de spits verboden moeten worden in te halen in en rond de Botlektunnel. Dat zou volgens veel weggebruikers de kans op ongelukken op dit deel van de A15 een stuk verkleinen.

Die suggestie krijgt de partij Nissewaard Lokaal veelvuldig binnen na een oproep op haar Facebookpagina hoe het aantal ongevallen in en nabij de tunnel kan worden teruggedrongen. Woensdag was het weer raak: in de tunnel kwamen vier wagens met elkaar in botsing waardoor hij dicht moest.

Hoewel de lokale partij nog altijd input van Facebookgebruikers binnenkrijgt, valt op dat velen het inhalen van de vrachtwagens zien als een van de belangrijkste oorzaken van talrijke ongelukken. Daarnaast wordt de ingekorte uitvoegstrook na de Botlektunnel richting het Hartelkruis en Spijkenisse als oorzaak van botsingen genoemd. Automobilisten proberen op het laatste moment nog op de uitvoegstrook te komen, waardoor ze geregeld botsen op bestuurders die rustig op hun beurt wachten en gesneden worden.

Volledig scherm
De A15 bij de Botlektunnel © john de pater

Nissewaard Lokaal krijgt ook als advies om te proberen voor elkaar te krijgen dat vrachtwagens niet meer door de Botlektunnel mogen, maar over de Botlekbrug moeten. Dat zou het verkeersbeeld rustiger maken. ,,In negen van de tien gevallen zijn vrachtwagens bij de ongelukken betrokken'', schrijft een reageerder.

De politieke partij wil, als ze alle reacties binnen heeft, de uitkomsten met het gemeentebestuur van Nissewaard bespreken. Rijkswaterstaat zegt de huidige suggesties serieus te willen bekijken. Een woordvoerster komt weldra met een reactie.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.