Volledig scherm
Bloemen aan een lantaarnpaal bij de Branding, de dag nadat de schietpartij plaatsvond. © john de pater

Verdachte dubbele kerstmoord Hellevoetsluis bekent schietpartij

Hellevoeter Fatlison P. (24) heeft onlangs bij de politie bekend meerdere 9-mm kogels te hebben afgevuurd in de richting van de twee mannen die op tweede kerstdag in Hellevoetsluis om het leven kwamen.

De bloedige schietpartij in een woonwijk kostte het leven aan Faichel Rimon (22) en zijn oom Shurandly Rimon (29) en leidde tot grote onrust in Hellevoetsluis. 

Het jongste slachtoffer werd dodelijk getroffen door een 9-mm kogel. Onbekend is of de oom, met wie hij in een woning aan de Branding kerst vierde, door een zelfde kogel is geraakt. Want na de schietpartij zijn ter plekke ook kogels van een kleiner kaliber aangetroffen. Onderzoek heeft aangetoond dat die afkomstig zijn uit een wapen, waarmee in 2015 ook is geschoten bij een ruzie in de Brielse nachtclub The Mix. 

Telefoontaps

Twee familieleden van de slachtoffers beschuldigen medeverdachte Alason G. (25) ervan achter die schietpartij in Brielle te zitten. Maar uit telefoontaps blijkt volgens diens advocaat mr. Luciano Newoor, dat de twee hun verklaring daarover op elkaar hebben afgestemd.  

Volgens justitie is verdachte Alason, die eerder aan de voordeur aan de Branding dreigementen zou hebben geuit, medepleger van de dodelijke schietpartij. De strafzaak wordt op 29 en 30 november afgehandeld.