Volledig scherm
Verdachte Leon van M. en staand zijn raadsheer mr. P.J. Hoogendam. © ANP

Verdachte van kofferbakmoord Oostvoorne opnieuw aangehouden

De verdachte van de Oostvoornse kofferbakmoord - Leon van M. (41) - is opnieuw aangehouden. De Briellenaar werd in het huis van zijn ex-vriendin aan de Rozemarijnstraat gearresteerd.

Waarom Van M. opnieuw is vastgezet is onduidelijk. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt dat hij is opgepakt maar meldt in het belang van het onderzoek nog geen informatie te kunnen verstrekken. De aanhouding zou te maken hebben met een urine- en bloedcontrole en daar zou Van M. niet aan hebben willen meewerken. Hij verzette zich niet tegen zijn arrestatie. 

Voor de aanhouding was een compleet arrestatieteam op de been gebracht. De straat werd afgezet om nieuwsgierigen op afstand te houden.

Kofferbak

Leon van M. wordt door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor de moord op Caroline van Toledo (35) uit Oostvoorne in 2005. Het stoffelijk overschot van de vrouw werd gevonden in de kofferbak van haar uitgebrande auto in recreatiegebied Kruininger Gors. Kort daarvoor was haar huis in brand gestoken.

Van M. ontkent de moord. Hij was in het verleden ook al aangehouden maar moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Vorig jaar liet het Openbaar Ministerie hem weer oppakken omdat met nieuwe onderzoekstechnieken dna van Van M. was gevonden.

Afgelopen week maakte het Openbaar Ministerie bekend dat twee eerdere verdachten -Humprey K. (38) en Leons broer Erik Jan van M. (38) - die al lang op vrije voeten zijn, naar aanleiding van verhoren van een nieuwe getuige opnieuw als verdachten worden beschouwd. Het Openbaar Ministerie vroeg de rechtbank afgelopen week de voorlopige hechtenis Leon van M. te schorsen om hem weer vast te kunnen zetten. De rechtbank wees dat verzoek af. Vandaag is hij dus toch in de cel gezet. Waarom; dat blijft nog even de vraag.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.