Volledig scherm
Jessica Slui uit Middelharnis kwam op 9 april om het leven bij een steekpartij. © ANP, inzet politie

TBS geëist tegen verdachte van moord op Jessica Slui

UpdateJustitie heeft TBS en dwangverpleging geëist tegen de verdachte van de moord op Jessica Slui. Het 27-jarige slachtoffer werkte als hulpverleenster bij een beschermde woongroep van Pameijer in Hellevoetsluis. Verdachte Dennis van H. werd daar begeleid maar moest er weg omdat hij was gestopt met zijn behandeling.

De rechtbank trok de hele middag uit voor het proces. De moeder en de zus van Jessica lazen emotionele verklaringen voor. Verdachte Dennis van H. beriep zich in eerste instantie op zijn zwijgrecht, maar betuigde spijt na het horen van de verklaringen.

Jessica werd april dit jaar doodgestoken nadat ze door haar vermeende moordenaar in de val was gelokt. Dat is gebleken uit het onderzoek. Van H. (29) wist haar zo ver te krijgen dat ze mee ging naar een rustige plek om samen naar muziek te luisteren. Daar sloeg hij toe.

Eerder was voor justitie al duidelijk geworden dat de fatale steekpartij goed was voorbereid. Van H. had zelfs een brief bij zich, omdat hij er rekening mee hield doodgeschoten te worden door de politie. Van H. wordt dan ook moord ten laste gelegd. De man lijkt gebruikgemaakt te hebben gemaakt van zijn op naderende vertrek bij Pameijer. Hij wilde niet langer worden geholpen door de instelling en weigerde zijn medicatie. Voor Pameijer was hij daarom niet te handhaven.

Jessica heeft zich volgens verklaringen in het dossier laten inpakken door Van H. die bij wijze van een 'positieve afsluiting' van de periode bij Pameijer samen met haar naar muziek zou willen luisteren. De aanklager heeft eerder al aangegeven dat Van H. heeft verklaard Jessica te hebben gedood, zodat de AIVD, die hem volgens zijn zeggen achtervolgde, hem tenminste zou oppakken voor iets wat hij wél had gedaan. Gebleken is dat hij in complottheorieën dacht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!