Volledig scherm
Huidige Albert Heijn in Heenvliet. © John Biert

Verhuizing Albert Heijn naar voetbalveld dichterbij

De verhuizing van de Albert Heijn naar een nog te bouwen boodschappencentrum langs de Groene Kruisweg in Heenvliet komt vrijdag een stuk dichterbij. 

Dan tekenen burgemeester Mirjam Salet van Nissewaard en supermarkteigenaar Ad Bevaart een overeenkomst waarmee de overgang naar het trainingsveld van de vroegere voetbalvereniging HVV Bernisse wordt beklonken.

Naast het boodschappencentrum komen op het terrein ook rijwielhandel Leensvaart - die nu in een loods op het bedrijventerrein in Heenvliet zit - en het medisch centrum uit het dorp.

Woningbouw

Het vertrek van AH maakt de weg vrij voor woningbouw op de huidige plek van de grootgrutter aan de Toldam. Groot voordeel van de verhuizing is dat de winkel straks direct langs een hoofdweg op het eiland ligt en verkeer niet meer door het dorp hoeft.

Het trainingsveld kan worden bebouwd omdat het gefuseerde HVV Bernisse een nieuw complex krijgt aan de Toldijk-zuid in Geervliet. De voetballers gingen samen met PFC onder de naam GVV'13. Het voetbalcomplex zou na de volgende zomervakantie in gebruik moeten worden genomen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!